./INFORMATII/CONDUCEREA

Presedinte :

subing. Pop Aurel Mircea

Prim vicepresedinte :

col. ( r) Todea Ispas

Secretar gen :

Oros Gheorghe

Secretar executiv :

Balauta Ecaterina

Vicepresedinti :
dr. Sireteanu Radu
Herdean Viorica
prof. Costea Simion
prof. Losonti Terezia

Moldovan Adrian (tineret)

Presed. comisia de cenzori :

jr. Berta Ioan

Membri :
ec. Dogaru Ludovic
Naste Vasile
Farcas Mihai

 

./INFORMATII/PROGRAM DE ACTIVITATI

Nr crt

PROGRAM

SCOPUL

OBIECTIVE

BUGET PE 2004

SOLICITAT

APROBAT

REALIZAT

1

Participarea la manifestari cu ocazia zilei unirii principatelor 24 ian 2004

Pentru a rememora ideile de unire a tuturor românilor

Evidentierea primei uniri ce a consolidat Statul Român

2

Sezatoare moteasca, ed. A II a 22 februarie 2004, sala Casei de Cultura Mihai Eminescu

 

./INFORMATII/STATUT

Capitolul I

DISPOZITII GENERALE

IDENTITATEA SOCIETATII

Atr. 1 Societatea „Avram Iancu” din România este uniunea cultural-patriotica de atitudine nationala si civica, cu personalitate juridica, ce reuneste, pe baza liberei adeziuni, motii si simpatizantii acestora de pretutindeni, indiferent de nationalitate, cetatenie si convingerile lor politice si religioase, de sex, de avere, sau origine sociala, care au împlinit vârsta de 16 ani si care recunosc prezentul statut.

Societatea este autonoma, are un caracter apartinic si nu se subordoneaza vreunei autoritati publice nationale sau locale, formatiuni politice, organizatii politice sau obstesti. Societatea îsi desfasoara activitatea în conformitate cu legile statului si cu propriul statut.

Prin scopul si activitatea pe care o desfasoara, Societatea „Avram Iancu” întelege sa respecte si sa apere Constitutia României, sa militeze pentru apararea suveranitatii nationale si integritatii teritoriale, a caracterului national, unitar indivizibil si independent al statului român, a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, inclusiv pentru dreptul la un mediu sanatos în zona Muntilor Apuseni.

Societatea „Avram Iancu” din România are organizatie de tineret numita „Junii Iancului” pe care o coordoneaza direct.

ÎNSEMNELE SOCIETATII

Art. 2 SIGLA este alcatuita din chipul lui Avram Iancu înscris într-un cerc asezat pe trei arcuri de cerc. Acestea sunt întretaiate de doua grupari a câte trei figuri geometrice în culorile rosu – galben – albastru.

DRAPELUL . Pe fondul monocolor albastru deschis este aplicata sigla Societatii si înscrisul în semicerc: Societatea Avram Iancu din România. La filiale, drapelul va contine denumirea filialei respective.

IMNUL . Societatea „Avram Iancu” are imn propriu, care se aproba de catre Consiliul National. Imnul se intoneaza obligatoriu la ceremoniile si festivitatile din cadrul Societatii.

STAMPILA consta din chipul lui Avram Iancu în mijloc, pe margini fiind înscris: Societatea Avram Iancu. Consiliul National Cluj-Napoca. La filiale stampila contine chipul lui Avram Iancu si înscrisurile: Societatea Avram Iancu. România. Filiala………denumirea filialei)

SCOPUL SOCIATATII

Art.3 Scopul Societatii „Avram Iancu” din România este de a folosi ansamblul mijloacelor si modalitatilor moderne de informare si influentare în vederea cultivarii si raspândirii în rândul motilor si al simpatizantilor acestora a ideilor si cauzei pentru care au luptat si s-au jertfit mosii si stramosii nostri precum si de a contribui la îmbunatatirea vietii economice, sociale si culturale a motilor.

În acest sens Societatea „Avram Iancu” îsi propune:

•  sa apere si sa promoveze fiinta nationala a românilor;

•  sa militeze pentru desavârsirea cauzei pentru care s-au jertfit eroii nostri nationali: Horea, Closca si Crisan, Avram Iancu, promovarea ideilor de libertate si demnitate nationala, a limbii, istoriei si culturii nationale;

•  sa realizeze comuniunea spirituala a motilor de pretutindeni, din tara si din strainatate, a tuturor românilor;

sa evoce contributia motilor, a românilor, de-a lungul veacurilor, la lupta pentru emancipare economica, sociala si politica, pentru eliberarea sociala si nationala, pentru înfaptuirea marii uniri a românilor, organizând în acest sens sesiuni stiintifice, simpozioane, manifestari cultural-artistice, ridicarea de monumente obeliscuri, statui, montarea de placi comemorative în locurile istorice ce evoca personalitati sau evenimente istorice, case memoriale si puncte muzeistice;
Stiri Recente


Evenimente Urmatoare

Sectiunea se afla inca in constructie...